Over ons

Sinds 1989 zijn Cor & Katja Ploeg-Vinogradskaya actief als muziekdocenten in de regio van Genemuiden. Inmiddels is het gebied uitgebreid naar de regio Staphorst/Rouveen. Wekelijks weten tientallen piano-, orgel- en vioolleerlingen de weg te vinden naar Staphorst of Genemuiden.

Cor & Katja Ploeg-Vinogradskaya leerden elkaar kennen via de muziek. Concertreizen brachten hen naar Oekraïne, Amerika en Duitsland. Naast gezamenlijke optredens verlenen ze ook individueel hun medewerking aan concerten, zangavonden en cd-opnamen.

Cor Ploeg ontving zijn orgellessen van Jan Zwanepol en Harry Hamer. Vervolgens studeerde hoofdvak Orgel aan het Conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy en Harm Jansen. Daarnaast studeerde hij de bijvakken Piano, Koordirectie, Gregoriaans en Kerkmuziek. Als dirigent is hij verbonden aan een zestal koren. Samen met zijn vrouw, Katja Vinogradskaya, heeft hij een uitgebreide lespraktijk in Genemuiden en Staphorst. Daarnaast schrijft Cor muziek voor koor en klein orkest.

Katja Vinogradskaya werd geboren in Zhitomir, in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde aan de Muziekcollege van Zhitomir, waar ze haar studie afrondde met het predikaat “Uitmuntend”. Samen met haar man geeft ze les in hun eigen lespraktijk in Genemuiden, Hasselt en Staphorst.